Services

How can we help you?

Web design

Fusce sagittis et nisi in feugiat

SEO Services

Fusce sagittis et nisi in feugiat

eCommerce

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Social media marketing

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Alles over je website

Bijzondere toepassingen in WordPress

Voor wat kan WordPress allemaal gebruikt worden?

arrow

Oorspronkelijk doel van WordPress

Vele jaren geleden werd WordPress voornamelijk ontwikkeld in 2003 voor het opzetten van een blog.

Evolutie van WordPress

WordPress is gedurende de jaren van een specifiek platform voor bloggers uitgegroeid tot een multifunctioneel platform waarop zowel blogs als websites en webshops gebouwd kunnen worden

17 specifieke toepassingen in WordPress

WordPress kan – naast blogs, visitekaartje of webshop nog voor héél wat meer toepassingen gebruikt worden.
Hieronder een 17 tal Bijzondere toepassingen in WordPress die toch regelmatig aan bod komen :

– Evenementenkalender
– Verkoop van tickets
– Reservatiesysteem
– Job-vacacturesite
– Lidmaatschaps- of membershipsite
– e-Learning platform
– Forum
– Q&A
– Receptendatabase
– Donatieplatform
– Business directory
– Projectmanagement
– Helpdesk
– Wiki
– Custom Relation Management (CRM)
– Nieuwsbrieven
– Klantenportaal
– …

Evenementenkalender

Plugins zoals Events manager is gemakkelijk te installeren  op je wordpress website op zo bijvoorbeeld een evenement, cursus, training of online webinar die je organiseert kenbaar te maken aan je doelpubliek.  Zie onze pagina met meer info over de evenementenkalender

Verkoop van tickets

Bij het organiseren van events, cursussen, webinars is het soms wenselijk om ook een ticketverkoop te hebben.   In de Events Manager Pro is deze reeds aanwezig.  Eveneens bestaan er goede ticketting systems die standalone zijn bv Tickera

Reservatiesysteem of boekingstool

Met deze WordPress boekingskalender plugin kunnen je klanten je diensten boeken en rechtstreeks op je WordPress-website controleren of ze beschikbaar zijn.
Online boekingssystemen zijn niet meer weg te denken uit het huidige online landschap. Even reserveren voor de kapper, je favoriete restaurant of even snel aanmelden voor een personal trainer. Tegenwoordig is het aanbieden van online reserveringssystemen een meerwaarde voor veel dienstverlenende bedrijven.
Een goede boekingskalender of reserveringskalender voldoet aan volgende vereisten:
– accepteren van betalingen voor afspraken
– ondersteuning voor meerdere werknemers en/of meerdere locaties
e-mail bevestigingen en herinneringen voor zowel de beheerders als de gebruikers

Een van mijn favoriete boekingstool plugin is Bookly

Er zijn ook reserveringssystemen voor specifieke toepassingen:
– De Hotel Booking plugin van Motopress is een van de krachtigste reserveringssysteem voor het bouwen en beheren van een hotel- of vastgoed verhuur website. Met de plugin kunnen online reserveringen worden geaccepteerd en online betalingen worden afgehandeld. Een handige optie is automatische synchronisatie met populaire online reisbureaus zoals Booking.com en Airbnb. Hiermee voorkom je overboekingen!
RnB – WooCommerce booking & rental plugin is een WordPress betalende plugin die gebruik maakt van eveneens gewijd aan het boeken en huren op uw website.
Chauffeur Taxi Booking System for WordPress is een krachtig WordPress Plugin is de eerste keuze voor een limousine, taxi operators of autoverhuur bedrijven.

Job-vacaturesite

WP Job Manager is een populaire gratis plugin en bedoeld voor bedrijven om hun vacatures online te plaatsen. Er bestaan betalende add-ons zoals een zoekfunctie of het toevoegen van extra velden of tags.

Lidmaatschaps- of membershipsite

Wil je exclusieve informatie aanbieden of alleen afgeschermde inhoud tonen aan betalende leden dan is een lidmaatschaps- of memberships plugin een vereiste.  Zie hiervoor ook mijn rubriek ledenwebsite

e-learning platform

Wil je online cursussen op je WordPress site aanbieden dan is een plugin zoals Memberpress of Learndash een must.  Zie hiervoor ook de rubriek leerplatform

Forum

In het verleden hadden forums een enorme populariteit.  Voor alles kon je hier of daar een forum vinden. Doch deze zijn nog niet verdwenen.

Wil je graag zelf een forum op je website plaatsen ? Dan is bbPress de tool hiervoor.

Q&A

Q&A is de afkorting voor Question and Answer (vraag en antwoord).  Iemand stelt een vraag en een ander persoon geeft een antwoord. Het kan ook een lijst met veelgestelde vragen op een website zijn.

Nood aan een krachtige Q&A discussieplatform plugin ?  Wij zijn grote fan van CMAnswers. Gebruikers kunnen vragen (questions), antwoorden (answers), kommentaren (comments) posten en een waardering (vote) geven aan de beste antwoorden.

Receptendatabase

Wil je een blog beginnen om recepten te delen of je kookt graag en wilt graag dat jouw recepten overal kunt raadplegen dan is een receptendatabase een must
WordPress -recepten plugins voegen een soort van receptenkaarten toe aan uw berichten en pagina’s om afbeeldingen, video’s, ingrediënten en instructies voor het maken van het eten weer te geven. Ze bevatten ook informatie over het voedsel en het recept, zoals kooktijd, aantal porties, voedingswaarde-informatie, enz
Op zoek naar de 10 beste receptendatabases ?

Donatieplatform

Wil je en plugin waarmee je jouw WordPress site ombouwt tot een donatie of crowdfunding-platform om zo geld in te zamelen voor een project of goed doel?
Veel non-profitorganisaties kiezen WordPress daar dit in een beveiligde omgeving snel gecreëerd kan worden.

Wat zijn de beste plug-ins voor WordPress-donaties?

Business directory

Business Directory | WordPress Directory Listing Plugin biedt je de mogelijkheid om een overzicht van lokale bedrijven en diensten op je WordPress site te plaatsen. Dit is handig voor mensen die op zoek zijn naar specifieke aanbieders in de directe omgeving.

Projectmanagement

Een klein bedrijf of een klein team op zoek naar een projectmanagement tool die niet duur is en dat kan geïntegreerd worden in een WordPress website ? Dat bestaat ! Met een projetmanagement plugin kunnen WordPress-gebruikers projecten, taken, teamleden en projectgerelateerde bestanden beheren.

klik op deze link voor de 10 beste wordpress management tool plugins.

Helpdesk

Een goede klantenondersteuning is één van de belangrijkste peilers van elk bedrijf. Dit valt eveneens onder de category bijzondere toepassingen in WordPress.

Met een online ticketing systeem wordt alles gecentraliseerd op 1 plaats : het maken van tickets, het opvolgen van de problemen en communicatie met klanten.

De 4 beste WordPress Support Ticket Plugins

Met als topfavoriet SupportCandy

Wiki

Een wiki is een geweldige manier om informatie te ordenen, te bewerken en te presenteren. Gelukkig bestaan er ook een aantal plugins die dit mogelijk maken in WordPress.

8 Best WordPress Wiki & Knowledge Base Plugins in 2023

Heb jeeen eenvoudige WordPress-wiki-plug-in nodig of een complete kennisbank dat eveneens geïntegreerd kan zijn met DIVI dan is Echo Knowledge Base de plugin

Custom Relation Management (CRM)

Heb je een WordPress website en je zoekt ook een tool dat uw leads, klanten en verkopen kan bij houden en je wilt dat de klantengegevens aan de GDPR regels voldoet en die goed kan samenwerken met andere plugins dan is het FluentCRM wel.

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrieven spelen nog steeds een belangrijk rol in het opbouwen en in stand te houden van de communicatie met de gebruikers van je website. De meest bekende nieuwsbrief plugin is MailChimp Niet te min met de GDPR regels in het achterhoofd geef ik toch liever de voorkeur aan fluhttps://fluentcrm.com/entcrm en thenewsletterplugin

Klantenportaal (Client Portal)

Een portal is een afgesloten digitale omgeving welke enkel toegankelijk is via een login en wachtwoord voor je klant of gebruiker van je product of dienst.  Er zijn heel wat klanten portaals die we onbewust gebruiken : De klantportalen voor gemeenten, overheden, scholen, ziekenhuizen en noem maar op.

WP Customer Area is een modulaire alles-in-één oplossing om privé-inhoud via WordPress te beheren. Bestanden, pagina’s, gesprekken, taken, enz.: het delen van privé-inhoud met een of meerdere gebruikers is de belangrijkste functie van onze plug-in.  Een aanrader

Andere bijzondere toepassingen in wordpress

Andere bijzondere toepassingen in wordpress zijn : feedback (testimonials) verzamelen, nieuws site, Polling site, review site, podcast website, stadsgids, advertentiewebsite, kortingssite, …

bijzondere toepassingen in WordPress