Services

How can we help you?

Web design

Fusce sagittis et nisi in feugiat

SEO Services

Fusce sagittis et nisi in feugiat

eCommerce

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Social media marketing

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Alles over je website

Evenementenkalender

Evenementenkalender of bookingstool in WordPress

arrow

Waarom een activiteitenkalender?

Een evenementenkalender toevoegen aan je WordPress-website kan verschillende voordelen hebben, afhankelijk van het doel van je site en de behoeften van je gebruikers. Hier zijn enkele redenen waarom je DEZE in WordPress zou willen gebruiken:

 1. Evenementenpromotie: Als je regelmatig evenementen organiseert, zoals workshops, conferenties, webinars, of lokale bijeenkomsten, kan een evenementenkalender je helpen om deze evenementen effectief te promoten. Bezoekers kunnen snel en gemakkelijk zien welke evenementen eraan komen en de benodigde informatie vinden.
 2. Gebruiksvriendelijkheid: Een evenementenkalender biedt een overzichtelijke weergave van alle geplande activiteiten, wat het voor je bezoekers gemakkelijk maakt om data, tijden en locaties te vinden. Dit verbetert de algehele gebruikerservaring van je website.
 3. Organisatie en planning: Met een evenementenkalender kun je je evenementen beter plannen en organiseren. Je kunt datums, tijden en locaties van tevoren vastleggen en zorgen dat er geen overlap of dubbelboekingen zijn.
 4. SEO-voordelen: Het toevoegen van evenementen aan je WordPress-website kan de SEO-prestaties verbeteren. Elke evenementenpagina kan specifieke informatie bevatten die relevant is voor zoekopdrachten, wat kan leiden tot betere zichtbaarheid in zoekmachines.
 5. Publieksbetrokkenheid: Een evenementenkalender kan de betrokkenheid van je publiek vergroten. Bezoekers kunnen reacties achterlaten, zich aanmelden voor evenementen en eventuele vragen stellen via de kalender, wat een actieve interactie op je website stimuleert.
 6. Monetisatie: Als je van plan bent om betalende evenementen te organiseren, kun je een evenementenkalender gebruiken om tickets te verkopen en betalingsinformatie te verzamelen. Er zijn WordPress-plugins beschikbaar die integratie met betaalplatforms mogelijk maken.
 7. Community-building: Een evenementenkalender kan bijdragen aan het opbouwen van een gemeenschap rondom je website. Bezoekers kunnen samenkomen bij evenementen en ervaringen delen, wat kan bijdragen aan de groei van je online community.

Om een evenementenkalender aan je WordPress-website toe te voegen, kun je gebruikmaken van verschillende plugins, zoals “The Events Calendar,”  “WP Event Manager,” en meer. Deze plugins bieden flexibele opties om evenementen toe te voegen, te bewerken, weer te geven en te beheren op je website.

Gelukkig is er Eveneens een DIVI module te koop om de meest courante kalenders gemakkelijk te integreren in de DIVI-builder om zo een fantastisch geïntegreerde lay-out te bekomen.   Met  deze module kunnen uw evenementen in een mooie grid of lijst lay-out gepresenteerd worden. Deze module bevat heel wat mogelijkheden met meer dan 105 aangepaste instellingen om elementen te tonen of te verbergen, om de stijl te wijzigen.

Onderstaande evenementen is een fictieve voorbeelD van een van de meest gebruikte evenementenkalender, nl the events calendar

evenementenkalender_510

Evenementenkalender voor een community website

Als je op zoek bent naar een evenementenkalender voor een WordPress-communitywebsite, zijn er verschillende plug-ins die je kunt overwegen. Deze plug-ins helpen je evenementen te beheren, tonen en organiseren binnen de context van een community. Hier zijn enkele populaire opties:

 1. The Events Calendar: Deze plug-in is geschikt voor communitywebsites en biedt mogelijkheden om evenementen te organiseren, aan te maken en weer te geven. Je kunt communityleden toestaan om hun eigen evenementen in te dienen en te beheren.

 2. EventPress: EventPress is ontworpen voor het creëren van een community-evenementenplatform. Het biedt functies zoals frontend-evenementenbeheer, gebruikersregistratie en inzending van evenementen.

 3. Events Manager: Deze plug-in heeft uitgebreide mogelijkheden voor het beheer van evenementen, waaronder frontend-inzendingen, lidmaatschapsfuncties en het creëren van locaties.

 4. My Calendar: My Calendar is een eenvoudige maar effectieve evenementenkalender-plug-in voor WordPress. Het biedt aanpasbare weergaven en kan worden gebruikt om community-evenementen te organiseren.

 5. Event Espresso: Event Espresso is krachtige evenementenregistratie-software die geschikt is voor community-evenementen. Het biedt ticketverkoop, registratie-opties en meer.

 6. Community Events Add-on voor The Events Calendar: Deze add-on breidt de functionaliteit van The Events Calendar uit om communityleden evenementen in te laten dienen en te beheren.