Services

How can we help you?

Web design

Fusce sagittis et nisi in feugiat

SEO Services

Fusce sagittis et nisi in feugiat

eCommerce

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Social media marketing

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Fusce sagittis et nisi in feugiat

SEO

Kostprijs SEO audit 2023

Wat kost het om een SEO audit te laten doen?

arrow

Kostprijs Search Engine Optimization audit 2023

De kostprijs van een SEO-audit in 2023 kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van de website, de complexiteit van de audit en het bedrijf of de professional die de audit uitvoert. Over het algemeen kun je verwachten dat de prijzen variëren van enkele honderden tot enkele duizenden euro’s.

Ruwe Kostenindicatie SEO audit 2023

 1. Basis SEO-audit: Een basis SEO-audit, die zich richt op de meest essentiële aspecten van zoekmachine-optimalisatie, kan beginnen bij ongeveer €500 tot €1.000. Dit type audit kan geschikt zijn voor kleinere websites met minder complexe behoeften.
 2. Gemiddelde SEO-audit: Voor middelgrote websites met meer pagina’s en enige complexiteit, kan een SEO-audit tussen €1.000 en €3.000 kosten. Dit omvat meestal een diepere analyse van technische en on-page SEO-aspecten.
 3. Uitgebreide SEO-audit: Grotere websites met veel pagina’s, e-commerceplatforms en meer complexe SEO-uitdagingen vereisen uitgebreidere audits. De kosten voor een dergelijke audit kunnen variëren van €3.000 tot €10.000 of meer, afhankelijk van de schaal en complexiteit.
 4. Maatwerk of Enterprise SEO-audit: Voor grote bedrijven met complexe websites en zakelijke behoeften, kan een op maat gemaakte SEO-audit op projectbasis worden geprijsd en kan de prijs aanzienlijk hoger zijn, variërend van €10.000 tot €50.000 of meer.

Hoewel een basis SEO-audit een goed startpunt is voor het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie van een website, kan het nodig zijn om verder te gaan met meer diepgaande analyses en optimalisaties, afhankelijk van de behoeften van de website en de concurrentie in de branche. Een uitgebreidere SEO-audit zou bijvoorbeeld dieper ingaan op elk van deze aspecten en aanvullende strategische aanbevelingen bieden.

SEO tools

Wij maken gebruik van veel verschillende SEO tools om een goede en complete SEO audit te kunnen doen. Hieronder de meest belangrijkste tools die we gebruiken :

 • Google Search Console  (GRATIS)
 • Google Analytics (Gratis)
 • Screaming Frog (Gratis)
 • Ahrefs ($89 / maand)
 • SEMrush ($130 / maand)
 • Majestic SEO Lite (47 € / maand)
 • SurferSEO ($69 / maand)
semrush-seo-audit

Hulp nodig bij de optimalisatie van je website na de audit ?

Ook na de audit staan wij ter beschikking voor U.  Wenst u het optimaliseren van je website uitbesteden aan ons ?
Klik op website-optimalisatie om meer te weten over hoe wij je website gaan optimaliseren.

Indien het gaat om een eenmalige SEO audit, rekent internetdesigner.be het uurtarief van 50 Euro excl. BTW aan.  Reken toch 8 a 10 uren werk voor een standaard website met 6 pagina’s.  Met deze SEO audit leggen we de pijnpunten bloot en stellen verbeterpunten voor.  Dit wordt in een PDF documentje gegoten. Dit SEO rapport bevat alle informatie om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie of kan eenvoudig aan de webmaster bezorgd worden.

checklist SEO 2023