Services

How can we help you?

Web design

Fusce sagittis et nisi in feugiat

SEO Services

Fusce sagittis et nisi in feugiat

eCommerce

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Social media marketing

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Fusce sagittis et nisi in feugiat

Alles over je website

Welk CMS kiezen?

Welk CMS past bij bij mijn bedrijf ?

arrow

Welk Content Management System kiezen ?

Het is duidelijk dat dynamische websites heel wat meer voordelen hebben dan statische websites.
Een dynamische website met CMS (Content Management System) kan heel vlug opgezet worden. Meestal maakt men gebruik van thema’s (themes) welke al of niet gratis zijn. Aanpassingen aan de website gebeurt via een afgeschermd administratiepaneel, De back-end genaamd. Er zijn duizenden plugins die het mogelijk maken om andere diensten te integreren (denk aan plug-ins voor een webshop, Google Maps, SEO-optimalisatie, ….).

Er bestaan 10-tallen CMS systemen. Enkele hiervan zijn immens populair, welke we hieronder bespreken:

welk cms kiezen

WordPress

WordPress is gestart als een Blog Systeem. De focus van WordPress ligt daarom op gebruikersgemak en functionaliteit. Het plaatsen van artikelen OF content is erg eenvoudig te leren en uit te voeren. De installatie is ook héél eenvoudig: Binnen een paar minuten heb je een WordPress online staan en hoef je je eigenlijk alleen nog maar bezig te houden met de content.
Tegenwoordig wordt WordPress voor veel meer doeleindeN gebruikt dan het plaatsen van blogs. Door middel van plug-ins (uitbreiding) kunnen er nieuwe functies toegevoegd worden aan de website. Je kan de website dus precies zo maken als jij zelf wilt.

WordPress wordt het best aangeraden voor Blog websites, KMO websites, ..
WordPress wordt het best afgeraden voor websites waarbij bezoekers een account moeten kunnen aanmaken waarin uitgebreide, verschillende rollen gekoppeld moeten worden.

WordPress-logotype-standard_510

Drupal

Drupal staat bekend om de vele mogelijkheden die binnen het systeem mogelijk zijn. In Drupal kan je bijvoorbeeld onderscheid maken in bezoekers. De ene bezoeker ziet dus andere informatie dan een andere bezoeker. Dit is erg handig wanneer je gebruikt wilt maken van accounts. Al deze extra mogelijkheden zijn in het systeem mee gebouwd.
Als opdrachtgever krijg je het gevoel dat je website helemaal op maat gemaakt wordt en precies past bij wat je nodig hebt. Terwijl de ontwikkelaar gebruik kan maken van kant en klare modules die goed integreren in het CMS.
Drupal wordt het best aangeraden voor corporate websites, magazine websites, klanten portals, community en intranet websites.

drupal

Joomla

Joomla bestaat het langst en was vroeger héél populair.
Joomla onderscheidt zich niet van WordPress of Drupal. En dat is waarschijnlijk ook een van de redenen geweest voor de afname van het marktaandeel. Men wil of een simpel CMS (WordPress) dat snel is opgezet of een uitgebreid CMS (Drupal) zonder beperkingen. Joomla zit daar eigenlijk een beetje tussenin.

joomla

Magento

Magento, dat nu in handen is van Adobe, is een Open Source “Content Management Systeem” (CMS) toegepast in een betalende cloudomgeving specifiek voor grote Webshops. Magento is één van de meest effectieve en krachtigste platformen voor het ontwikkelen van webshops in alle soorten en maten. 

Magento is zo complex – waardoor een stevig prijskaartje hangt aan de ontwikkeling en onderhoud – dat alleen grote bedrijven dit kunnen veroorloven om van de voordelen zoals schaalbaarheid en oplossingsgerichte aanpak van Magento

Magento

Wix

Een andere populair CMS dat aan een opmars bezig is, is Wix. Het is een platform dat kant en klaar met hosting gekocht kan worden. het is een erg intuïtief systeem dat je toelaat om websites te maken aan de hand van een “drag- en dropsysteem”. Qua gebruiksgemak is dit dus een erg goede keuze.

Wix is in de eerste instantie gratis maar is echter erg beperkt. In de meeste gevallen is het wenselijk up te graden naar een premium plan als je een eigen domeinnaam, plug-ins en geen advertenties op je website wil.

wix-logo

Wij zijn grote fan geworden van WordPress. In WordPress is alles mogelijk door middel van de vele plug-ins die beschikbaar zijn. Door het grote aantal gebruikers zijn er ook veel WordPress ontwikkelaars ontstaan. Hierdoor worden er regelmatig nieuwe plug-ins en updates uitgebracht waardoor de websites steeds mooier, sneller en veiliger worden.