Alles over je website

Wij maken functionele en doeldreffende DIVI WordPress websites

WordPress website met de DIVI pagebuilder

arrow
Wordpress DIVI theme

Waarom kiezen we voor de WordPress DIVI theme/webbuilder

De Divi Theme van “Elegant Themes” Is samen met elementor één van de populairste Premium WORDPRESS Themes op dit moment.

We ontwerpen en bouwen reeds meer dan 20 jaar websites. Ik herinner me de prille begindagen dat er op elke pagina html-code manueel vereist was. Met de komst van Content Management systemen zoals Joomla, DRupal, WordPress en tal van andere was het aanpassen/toevoegen van teksten stukken eenvoudiger geworden. Het enige probleem met de eerste generatie WordPress-sites was dat het maken van interessante lay-outs nog steeds veel tijd kostte.

in het verleden maakten we altijd gebruik van andere premium (betalende) thema’s en hoewel er altijd child-thema’s aangemaakt werden, besteedden we uren aan het updaten van de site wanneer er een veiligheids-update was. DIT kon niet zo verder.  Weken werd er gezocht en gelezen om een goed alternatief te vinden om het vele werk bij de updates te elimineren.  Uiteindelijk werd de keuze gemaakt voor de Divi theme/builder.

Met de Divi Builder hebben we veel minder problemen bij het updaten. Divi is één van de meest gebruikte WordPress-thema van Elegant Themes. In het thema is een heel geavanceerde visuele pagebuilder ingebouwd. Geen gedoe meer met childtheme’s.
Met deze pagebuilder is het maken van responsive websites stukken eenvoudiger. Met DIVI heb je de volledige controle over de layout op mobiele apparaten.
DEZE BUILDER heeft enorm veel opties, Slepen en neerzetten (drag-and-drop in het engels), kant-en-klare lay-outs en plug-ins waarmee je elke website een eigen look and feel kunt geven.Recentelijk werd er ook een Front-end WYSIWYG visuele editor toegevoegd.  Dit betekent dat je een live preview krijgt van je pagina terwijl je eraan werkt

Het kunnen opslaan en hergebruiken van Divi-lay-outs is een enorme tijdswinst voor webontwerpers die Divi Builder gebruiken. De meeste sites hebben vergelijkbare functies zoals bijvoorbeeld call-to-actions en team (member) of forms (aanvraagformulier) secties. Het heeft weinig zin om deze lay-outs voor elke nieuwe site opnieuw te maken. Het enige wat we doen is bibliotheekitems importeren en de stijlen, afbeeldingen en inhoud bijwerken.

Aangezien webshops heden ten dage (COrona) een boost hebben gekregen en elegant themes hier al voor de corona uitbraak op geanticipeerd had is dit bij Divi een fluitje van een euro.  product- en categoriepagina’s kunnen eenvoudig aangepast worden door gebruik te maken van de WooBuilder en de WooModules.

uiteraard heef divi nog veel meer in petto : a/B split testing ,bulk editing,responsive editing,shape deviders, copy and paste, styles copying,

Voordelen van DIVI theme/webbuilder samengevat

  • Een pagina visueel ontwerpen in realtime en direct de resultaten kunnen bekijken.
  • Vele kant-en-klare lay-outs en mogelijkheid om een bibliotheek aan te leggen
  • Veel geïntegreerde opties en features.
  • Daar de pagebuilder geïntegreerd is in het WordPress thema is het laden van de website vrij snel.
  • Veiligheidsupdates kunnen zonder extra werk uitgevoerd worden.
  • Heel goede support (helpdesk) waarbij je meestal binnen 2 dagen wel antwoord krijgt op je vragen.
  • Enorm groot community van Divi-ontwikkelaars en -ontwerpers.
  • aangepast layout voor product- en cateogriepagina’s
divi-design-control
Divi brengt WordPress naar een heel nieuw level met zijn uitzonderlijke geavanceerde visuele builder technologie

Vergelijking tussen DIVI en elementor

Eén van de meest gebruikte pagebuilder naast DIVI is Elementor.
Elementor heeft een gratis en een betalenden (PRO) versie ter beschikking.  Voor eenvoudige websites is het uiteraard logisch dat men voor de gratis versie van Elementor kiest.  Hierdoor zijn het aantal Elementor pagebuilders meer in aantal dan DIVI.  Hieronder ziet u het verschil tussen DIVI en elementor pro qua gebruik, prijs en support.

Let’s create something extraordinary

together with DIVI

Wil je meer weten over de pagebuilder/thema van elegantthemes ?  Klik op volgende link https://www.elegantthemes.com/gallery/divi/